keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Tuotesuunnittelun perusteet


Tuotesuunnittelun perusteissa harjoittelimme erilaisia suunnittelu ja tuotteenvalmistus tehtäviä.
Säästöpankin suunnittelu. Pelkistäminen ja muotokieli. Onnistuin tässä hyvin.

Polkupyörä kierrätysmateriaalista. Idean hain vanhoista pyöristä, joissa on valtava eturengas ja pikkuinen takarengas. Materiaalit valikoitui värin perusteella. Opettajan palaute oli positiivinen. Itsekin pidän työstä sen veistoksellisuuteen  ja pelkistettyyn olomuotoon olen erittäin tyytyväinen.
Ensimmäinen tehtävä oli suunnittella oma logo; omani syntyi nimikirjaimista. Toinen tehtävä tehtiin parityöskentelynä. Ohje oli suunnitella kyltti "ei käytössä, pääsy kielletty". Idea tuli wc:n lukosta, mutta kyltin toteutukseen olisi pitänyt paneutua enemmän. Viimeisenä työnä suunnittelimme shakkinappulat. Jos omani valmistettaisiin ne olisivat valkoista kiveä hopeisin koristein sekä mustaa kiveä kultaisin koristein.
Tuotesuunnitellun perusteet laittoi aivot ajattelemaan asioita uudella tavalla. Näkemään ja pohtimaan uusia näkökulmia materiaalien ja tuotteiden maailmasta. Piirtustustaitoni/taidottomuuteni joutui kovan haasteen eteen. Kurssi oli hyvä ponnahdus tuotesuunnittelun maailmaan.

Valkokuvauksen ja kuvankäsittelyn harjoitukset jatkuvat tässä blogipäivitysten ohella... salaman käyttöön ja tuotteen taustan valintaan kiinnitän jatkossa erityistä huomiota...

Ei kommentteja: