tiistai 17. helmikuuta 2015

Puutyö: kehykset plastiseen sommitteluun

Puutöissä valmistimme kehykset

Mäntykehykset jiiriliitoksella ja kehysuralla
 Meillä oli samassa jaksossa plastista sommittelua, jonka tunneilla teimme kehykseen jugend-aiheisen koristelun. Koristelu tehtiin puuliima-lakana tekniikalla. Oma kehykseni aihe lähti liikkeelle yhdestä kuvasta, jonka löysin vanhasta taidekirjasta. Ideoita ja ajatuksia hain niin netistä kuin kirjoista. Huomasinkin olevani erityisen ihastunut jugendin aikaisiin teoksiin. Gustav Klimtin töistä sain vaikutteita kultaukseen sekä koukeroihin. Muchan töistä taasen hain värimaailmaan.


Työvaihekuva: vasemmalla pohjamaalattu kehys ja oikealla kasvot ilman pintakäsittelyä.
Yllä olevassa kuvassa olevat suutelevat kasvot ovat todella vaikuttavat. Kirjassa ei ollut mainittu julisteen tekijää, joten minulla ei ole täyttä varmuutta taiteilijasta. Kehyksen kasvot ovat tehty askartelumassasta, jonka sekaan on laitettu hiukan puuliimaa. Kuivumisen jälkeen naamat maalattiin akryylimaalilla, käsiteltiin lyöntimetalli mikstionilla. Kokeilin 12tunnin mikstioinia, jonka päälle laitettiin lyöntimetalli. Lyöntimetalli käsiteltiin vielä sellakalla, josta valitsin värittömän.







Perhosen siivet on toteutettu kaksikerroksisesti: alla on lakana/liimaperhonen ja sen päälle tein sideharsosta ns.irtosiivet tuomaan keveyttä ja liikettä. Laitoin sideharsoon myös himpun verran lyöntimetallia, efekti oli onnistunut;kuin auringonkimallus siivillä.



Kehyksen koristelu oli todella mukavaa puuhaa. Ainoa ongelma oli liiallinen ideoiden määrä, joka hidasti työn käynnistymistä. Lopputulokseen olen tyytyväinen. Työhön ehtiu kehittyi niin voimakas viha/rakkaussuhde, että annoin kehyksen isälleni, etten joudu sitä itse kovin usein katselemaan.

Peilin kuvaaminen on äärimmäisen hankalaa, onnistuin nappamaan nämä kuvat kännykän kameralla juuri ennen peilin seinälle menoa. Ensi kerralla ei parane unohtaa ottaa kuvia lahjaksi menevästä työstä.



Ei kommentteja: